Jaké jsou faktory ovlivňující objem vzduchu axiálního ventilátoru?

- 2021-04-02-

Axiální ventilátor s výstupem vzduchu 180 stupňů, lineární nasávaný vzduch, relativně jednoduchý mechanismus, stabilní a spolehlivý, nízká spotřeba energie, rychlý odvod tepla, mnoho zákazníků při výběru nejprve zváží produkt s výkonem odvádění tepla a doufají, že objem vzduchu je velký a rozptyl tepla je rychlý. Jaké jsou tedy faktory, které ovlivňují objem vzduchu axiálního ventilátoru?


Čím větší je objem vzduchu axiálního ventilátoru, tím větší je absorpce tepla studeného vzduchu a čím více tepla může být odváděno při přenosu proudu vzduchu, tím je zřetelnější účinek rozptylu tepla, ale čím větší je objem vzduchu, čím nižší je tlak větru, tím je vzdálenost foukání menší, což také ovlivňuje účinek rozptylu tepla. Hlavní faktory ovlivňující axiální ventilátor jsou určeny rychlostí, počtem lopatek, spotřebou energie, tlakem větru, úhlem sklonu, výškou a průměrem.


Když je konstrukce axiálního průtokového ventilátoru pevná, otáčky se mění synchronně se změnou pracovního napětí. Otáčky ventilátoru s axiálním průtokem lze měřit interním signálem rychlosti nebo externě. Při výběru, pokud je objem vzduchu téměř stejný, můžete zvolit nízkou rychlost. Trochu bude hluk relativně malý.